top of page
Background
YedPriorLogo

STUDIU PSIHOLOGIC
Personalitatea astrologului

Află care este profilul psihologic astrologului român? Ce îl definește, care sunt punctele foarte, ce tendințe accentuate de personalitate există.
Susține cercetarea stastică a proiectului prin completarea chestionatului.

Graphic
Product

Caracteristicile cercetării

01. NEO PI-R IPIP

Cercetarea cantitativă a lotului de subiecți utilizează varinata gratuită a testului comercil NEO PI-R (Revised NEO Personality Inventory) care are 5 domenii principale și 30 de fațele. Astfel se permite descrierea complexă a personalității prin cele 300 de întrebări.

NEO PI-R este cel utilizat instrument de măsurare a personalității construit de Paul T. Costa și Robert R. McCrae. Instrumentul a fost validat pe un lot de subiecți români (Iliescu, D., Popa, M., & Dimache, R., 2015).

02. Tendințe accentuate

Orice personalitate are tedințe accentuate, acestea (în condiții specifice) pot conduce la psihopatologie, dar cel mai adesea ele sunt fructificate și sublimate în mecanime ce permit individului să facă performanță. Nu degeaba se spune că genialitatea se află la granița „nebuniei”.

03. Analizare statistică

Inferențele stastice sunt cele care conduc la rezultate consistente. Astfel cercetarea de față îți propune să analizele datele colectate prin metode recunoscute în contextul științific.

04. Confidențialitate

Confidențialitatea participanților este garantată. Nu există conexiuni care să permită recunoașterea subiecților. Scopul cercetării este de a furniza informații valide despre astrolog și structura lui de personalitate, fapt ce conduce la fundamentarea științifică a astrologiei.

05. Validare

Există studii neconsistente despre raportul semnului în care Luna se află și raportul acesteia cu personalitatea. Scopul secundar al cercetării de față este de a replica studiul și de a investiga dacă există corelații semnificative în raport de interacțiuni statistice.

Chart 1
Chart 2
Chart 3
Graph

Criterii de participare

Să fii astrolog
Să ai răbdare
(chestionarul are 305 întrebări)
Să fii onest(ă)
Să fii major(ă)

About
Partners

Ești astrolog?

Participă la cercetare!

Chart 4

Yed Prior

YedPriorLogo

Yed Prior este un proiect care abordează exclusiv cercetarea astrologică prin metode specifice investigării științifice pentru a aduce informații relevante prin metode statistice, analize cantitative și calitative. Ideea formării acestui proiect a debutat în toamna anului 2019, iar după doi ani avem și prima cercetare. Se vizează în principal investigarea aspectelor ce pot fi conceptualizate prin instrumente de cercetare psihologică, dar pe viitor se intenționează aplicarea unei game variate de instrumente. Scopul principal al proiectului este de a furniza informații concrete care să sprijine astrologia, acest aspect nu intră în conflict cu  standardele etice de exercitare a profesiei de astrolog, respectiv cercetător. Nu se urmărește expunerea informațiilor părtinitoare care să avantajeze astrologia, ci analizarea metodelor, efectelor și comportamentelor specifice astrologilor.

Alexandru Păunescu

Coordonator cercetare

“Scopul acestui studiu de a identifica particularitățile de personalitate care predispun indivizii spre cercetarea astrologiei. Rezultatele ulterioare ne vor ajuta să înțelegem ce anume din noi favorizează acestă profesie, ce competențe, trăsături accentuate, interese, tipuri de atașament  favorizează practicarea astrologiei ”

Get a Demo
bottom of page